Gjorde 50 poäng i SHL – nu är han klar för engelska klubben

0
653
Foto: Bildbyrån.

På 107 matcher i SHL gjorde amerikanen Tim Wallace totalt 50 poäng. Efter en säsong i Nordamerika och ECHL återvänder han nu till Europa för spel i den engelska ligan.

Tim Wallace värvades inför säsongen 2013-2014 till Örebro HK och hade en stark första säsong i SHL. Under sina första 55 matcher i Sverige, svarade han för starka 15 mål och 32 poäng. Under den andra säsongen gick det dock sämre och säsongen avslutades i SHL-konkurrenten, Brynäs IF.

”Jag vill spela i de stora europeiska ligorna”

De senaste två säsongerna har Amerikanen spenderat i Tyska DEL med Wolfsburg och Alaska Aces i ECHL. Nu återvänder 32-åringen till Europa eftersom han vill spela i de stora europeiska ligorna. Och nästa klubbadress blir hos den regerande engelska mästaren, Sheffield Steelers, vilket tränaren Paul Thompson bekräftar på klubbens hemsida.

–  Efter jag spelade i NHL flyttade jag till Sverige. Jag ville spela i de stora europeiska ligorna och jag har gjort det. Sverige, Tyskland och nu England. Jag är exalterad att åka över och sätta fart.

Även coachen Paul Thompson, är mycket nöjd över sin senaste rekrytering. Högerskytten, Tim Wallace har spelat 101 matcher i NHL för Carolina Hurricanes och Pittsburgh Penguins. Samt över 380 matcher i AHL, där han producerat sammanlagt 181 poäng.

–  Jag ville ha en stor powerforward och högerskytt. Tim passade in perfekt, säger tränaren till klubbens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + elva =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.