Frölundastjärnan flyttar: ”En av de mest lovande”

Han har vunnit titlar och spelat VM som Frölundaspelare. Nu flyttar han från Göteborg för nya äventyr och hyllas redan av sin nya klubb.

Efter att ha blivit ordinarie i Frölunda gjorde han två säsonger i SHL innan han flyttade över Atlanten. Då var det för spel med New York Islanders organisation. Där blev han kvar i tre säsonger innan han återvände hem. Nu flyttar forwarden igen.

Flyttar efter titlarna

Efter att ha återvänt till Frölunda inför säsongen 15/16 har det blivit succé. Under de två senaste säsongerna i Göteborg har det blivit tre titlar. Johan Sundström har varit med och vunnit Champions Hockey League två år i rad och blev 2016 svensk mästare. Ny klubb är Avangard Omsk i KHL och de väntade inte länge med att hylla svensken.

– Han är en av de mest lovande centrarna på den europeiska marknaden, säger sportchefen Viktor Shalayev till Omsk’s hemsida.

Fina landslagsmeriter

Innan flytten över Atlanten hann Sundström vara med JVM-laget som tog guld 2012 och detta som assisterande lagkapten. Utöver det har han även representerat vårt seniorlandslag, Tre Kronor. Främst var det under VM förra året. I Frölundatröjan har han de senaste säsongerna varit en av lagets främsta poängplockare. På 96 matcher har han gjort 84 poäng i grundserie och SM-slutspel. Ett mycket fint facit. Nu väntar alltså KHL för 24-åringen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN