Frölundastjärnan flyttar: ”En av de mest lovande”

0
780
Foto: Bildbyrån

Han har vunnit titlar och spelat VM som Frölundaspelare. Nu flyttar han från Göteborg för nya äventyr och hyllas redan av sin nya klubb.

Efter att ha blivit ordinarie i Frölunda gjorde han två säsonger i SHL innan han flyttade över Atlanten. Då var det för spel med New York Islanders organisation. Där blev han kvar i tre säsonger innan han återvände hem. Nu flyttar forwarden igen.

Flyttar efter titlarna

Efter att ha återvänt till Frölunda inför säsongen 15/16 har det blivit succé. Under de två senaste säsongerna i Göteborg har det blivit tre titlar. Johan Sundström har varit med och vunnit Champions Hockey League två år i rad och blev 2016 svensk mästare. Ny klubb är Avangard Omsk i KHL och de väntade inte länge med att hylla svensken.

– Han är en av de mest lovande centrarna på den europeiska marknaden, säger sportchefen Viktor Shalayev till Omsk’s hemsida.

Fina landslagsmeriter

Innan flytten över Atlanten hann Sundström vara med JVM-laget som tog guld 2012 och detta som assisterande lagkapten. Utöver det har han även representerat vårt seniorlandslag, Tre Kronor. Främst var det under VM förra året. I Frölundatröjan har han de senaste säsongerna varit en av lagets främsta poängplockare. På 96 matcher har han gjort 84 poäng i grundserie och SM-slutspel. Ett mycket fint facit. Nu väntar alltså KHL för 24-åringen.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

tio + 11 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.