Foto: Bildbyrån
Timrå värvar forward från Mora. Sebastian Hartmann, som spelat i dalaklubben de två senaste säsongerna, har tecknat ett kontrakt över den kommande säsongen med Timrå, meddelar klubben på sin webbplats.

Sebastian Hartmann lämnar Mora för spel i Timrå den kommande säsongen, skriver klubben från Medelpad på sin hemsida. Forwarden, som under stora delar av sin karriär spelat i Almtuna, kommer till Timrå efter två raka säsonger i dalaklubben.

– Sebastian kommer senast från SHL och har rutin från spel i SHL men även en hel del från HockeyAllsvenskan där han var en riktigt vass poängspelare i Almtuna. Han är en stor och fysisk forward med mycket utvecklingspotential och vi är glada att kunna välkomna honom till Timrå IK, säger Timrås General Manager Kent Norberg till klubbens hemsida.

24-årige Hartmann menar att de två senaste säsongerna har varit sådär sett till hans personliga utveckling.

– Nu kommer jag från två säsonger i SHL som blev sådär om jag ser till den personliga utvecklingen rent spelmässigt men rent erfarenhetsmässigt så har jag fått vara med om en hel del nyttiga saker. Två kval är trots allt två kval och där får man lära sig en hel del hur det är att spela under en hel del press samt att ta den roll som tränaren vill att man ska ta, säger forwarden till Timrås webbplats.

“Ett av lagen jag höll på”

Sebastian Hartmann, som bokförts för 87 SHL-matcher och 187 matcher i HockeyAllsvenskan, berättar också att Timrå var ett av lagen som han höll på när han var yngre.

– När jag var yngre följde jag även Timrå en hel del faktiskt, det var ett av lagen jag höll på. En klubb med mindre resurser som slogs mot de större klubbarna var tilltalande för mig. Jag är ju fostrad i Almtuna som sitter lite i samma sits med små resurser, säger Hartmann till Timrås hemsida.

Kommentarer

Kommentarer