Forwarden återvänder till SHL

Under säsongen har Jacob Peterson varit utlånad från Frölunda till Björklöven. Nu reser forwarden söderut och ansluter till Frölunda, meddelar klubben på sin webbplats.

Imorgon spelar Björklöven sin sista match för säsongen när Leksand står för motståndet i Dalarna. Umeålaget kommer att sluta på tionde plats oavsett hur morgondagens matcher slutar och nu står det klart att Jacob Peterson, som lånats från Frölunda, återvänder till Göteborg, skriver Frölunda på sin hemsida.

– Vi valde att plocka hem honom i det här läget och han är tillgänglig för spel i både A-laget och J20 direkt, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

”Passat väldigt bra in här”

I Björklövendressen blev det 49 matcher och 27 (14+13) poäng för den 19-årige forwarden. Dessutom blev det tre matcher med Juniorkronorna denna säsongen för Peterson som hyllas av Björklövens huvudtränare Joakim Fagervall.

– Jag tycker att Jacob har tagit jättestora kliv i sin utveckling i alla spelformer här hos oss. Han har fått ett stort ansvar att bära ett powerplay och även spelat boxplay. Vi tackar Frölunda och framförallt Jacob som person och spelare, han har passat väldigt bra in här i Björklöven, säger Fagervall till Björklövens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN