Först Tre Kronor – sen börjar KHL-äventyret

För skåningen Alexander Bergström har säsongen 2016/17 varit en minst sagt lyckad säsong. Nu väntar ett äventyr med Tre Kronor innan han åker til Ryssland och KHL.
– Jag hade inte räknat med det här innan säsongen, säger Alexander Bergström till Hockeybladet.

Alexander Bergström får förnyat förtroende i Tre Kronor när truppen samlas den 2 andra april för VM-förberedelserna. Det är tuffa uttagningen och spelare kommer att gallras ut hela tiden.

– Jag är uttagen till den första samlingen och det blir tufft. Det kommer att vara utgallringar varje vecka och jag hoppas att kunna vara kvar så länge som möjligt, säger Alexander Bergström till Hockeybladet.

Efter Tre Kronor-äventyret går flyttlasset till Sibirien i Ryssland och den tredje största staden i landet Novosibirsk. Sibirien känt för sina kalla vintrar.

– Det är varna somrar och riktigt kalla vintrar där, jag har aldrig bott där det är så kallt. Det ska bli ett spännande äventyr.

Familjen följer med

Kontraktet är skrivet på ett år och Bergström kommer att ha familjen med sig till Sibirien.

– Ja, de följer med. Nu kommer de att vara i Sverige en del också, men de kommer vara med den större delen i Ryssland.

Det är en något förvånad 31-åring som Hockeybladet får tag på, att hamna i KHL var inte planerat. I alla fall inte när den här säsongen startade.

– Det var inget mål att komma till KHL och Ryssland, så det är klart att det är överraskande. Det ska bli kul att spela i KHL, men det kommer att bli en stor omställning. Jag kommer att sakna lagkamraterna och KHK enormt.

Anbud saknades inte

Bergströms agent har fått jobba hårt i vinter efter spelarens succé, han hade anbud från två olika ligor utöver SHL och KHL. Flera lag i KHL var intresserade av svenskens namnteckning.

– Ja, det var flera klubbar där som visade intresse under vintern. Min agent har sållat bort lag och det här känns bra.

Även den Karlskrona gjorde vad de kunde för att behålla sin stjärnspelare, men kunde varken matcha KHL-budet eller drömmen om ett äventyr utomlands.

– KHK gjorde verkligen sitt för att jag skulle stanna, det är jag jätteglad för. Vi känner att det ska bli spännande att komma utomlands.

Vad vet du om din nya klubb?
– Jag vet att de har en mycket bra publik och att de skapar ett bra tryck på hemmamatcherna. Sen vet jag att de tyvärr missade slutspelet i år. Jag har koll på vilka svenskar som spelat i klubben och jag har pratat med några av dem.

Succéstart gav plats i Tre Kronor

Efter en riktigt bra start på den gångna säsongen förärades Bergström med en landslagsplats. Ett plats ha hållt fast vid under säsongen, debutsäsongen i landslaget har hittills resulterat i nio landskamper.

Har du någon hälsning till Karlskronafansen?
– Hoppas att vi ses igen!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN