FBK-SILLY: Ratades av Djurgården – nu klar för Färjestad

Hösten 2016 ratades den då 21-årige backen av Djurgården. Sedan dess har han spelat mestadels i EHCL-laget Indy Fuel, farmarlag till AHL-klubben Rockford Icehogs, som i sin tur är farmarlag till Chicago Blackhawks. Nu har han skrivit ettårskontrakt med Färjestad.
– En utvecklingsbar kille som kommer tillbaka till Sverige för att ge sig själv en ny chans, säger Peter Jakobsson.

Robin Press ratades som 21-åring av Djurgården. Nu är han tillbaka i svensk hockey och med ett färskt ettårskontrakt påskrivet. Nu är han 23 år och berättar om vad som gick snett i Djurgården.

– Fick inte spela så mycket i Djurgården och det är ju det man vill och behöver som ung spelare. Jag fick ett alternativ att dra över till Chicagos organisation, vilket jag också gjorde, säger Robin Press till klubbens hemsida.

Mest spel i farmarlagets farmarlag

I USA blev det mest spel i Indy Fuel i ECHL. Förra säsongen stod han för 44 poäng på 52 matcher. Nu väntar spel i Karlstad och FBK där konkurrensen är hård på backsidan.

– Det är ju ett speciellt liv där borta med uppflyttningar och nedflyttningar och allt som hör till i trupperna. Jag känner för att få lite trygghet omkring mig igen och när Färjestad visade intresse var det inte mycket att fundera på, säger Press och fortsätter:

– Det gäller att göra allt på varenda träning för att kunna ta en plats i laget och det ska bli inspirerande att få ta sig an den utmaningen. Man vet sedan tidigare hur det var att komma till Löfbergs Arena som motståndare. Ska bli häftigt att få vara med på rätt sida nu, säger han.

Sportchefen, Peter Jakobsson, beskriver Press på följande sätt.

– Han kommer hem till Sverige och vill få fart på sin karriär igen. Vi ser många uppsidor i Robin vilket är anledningen till att han nu kommer till oss. Han är en rightback, vilket vi behöver, han har ett bra skott och han är ganska stor. Då vi har en osäker situation med Anton Grundel väljer vi att vara på den säkra sina istället för att vänta och på så sätt också sätta onödig stress på Anton att komma tillbaka. Robin är en spännande spelare helt enkelt, säger han till Färjestads hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN