FBK-SILLY: Landslagsmannen förlänger

Färjestad förlänger med landslagsmannen som kom till klubben inför den förra säsongen. 26-åringen gjorde stor succé i Karlstad och nu ser parterna fram mot en ny säsong. Kontraktet är skrivet på ett år.
– Jag tror att vi kommer att få tillbaka en ännu bättre Jesse till nästa säsong, säger Peter Jakobsson.

Jesse Virtanen värvades till Färjestad inför säsongen med höga förväntningar på sina axlar. Han gjorde ingen besviken och många såg honom som förlorad efter en riktigt bra debutsäsong i SHL där han mäktade 30 poäng på 51 spelade matcher.

Idag meddelade FBK på sin hemsida att de kommit överens om ett nytt kontrakt med Virtanen som sträcker sig över två säsonger. Där det finns en klausul för utlandsspel efter en säsong.

– Vi hade stora förhoppningar på Jesse, och de blev helt klart infriade, säger Färjestads sportchef Peter Jakobsson till klubbens hemsida.

En säsong i kroppen

Virtanen har nu fått en säsong att anpassa sig till den svenska ligan. Därför tror sportchefen att SHL kommer att få se en ännu bättre back med finsk sisu.

– Nu har han gjort ett år här med allt vad det innebär och jag tror att vi kommer att få tillbaka en ännu bättre Jesse till nästa säsong. Att han sedan har valt att tacka nej till andra ligor och klubbar för att stanna hos oss säger också något om att han trivs bra hos oss, och trivs man på jobbet brukar det avspegla sig på prestationen, avslutar Jakobsson.

Läs mer om Färjestad>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN