FBK-backen tränar med moderklubben: ”Jag vill bli aggressivare”

Den 21-årige backen har inte lyckats ta en ordinarie plats i serieledarna. Nu tränar han med moderklubben och hoppas på en utlåning dit.
– Det har alltid varit en dröm att spela A-lagshockey här, säger Alexander Leandersson till Hockeybladet.

SHL-backen Alexander Leandersson tränar med moderklubben BIK Karlskoga efter att ha misslyckats att ta en ordinarie backplats i Färjestad. Nu vill han att klubbarna ska komma överens så att han får spela med BIK Karlskoga i Hockeyallsvenskan.

– Det stämmer, vi ska snacka om det så får vi se. Klubbarna ska sätta sig ner snart och jag hoppas att de kommer till en bra lösning för mig, säger Alexander Leandersson till Hockeybladet.

En dröm att spela för moderklubben

För Leandersson skulle det vara en dröm att få spela för sin moderklubb BIK Karlskoga i Nobelhallen och i Hockeyallsvenskan, en serie som 21-åringen tror skulle vara som gjord för honom.

– Det känns bättre om jag blir utlånad till Hockeyallsvenskan då det är för hård konkurrens i Färjestad just nu.

Passar BIK:s hårda hockey bättre är Färjestads spelande hockey bättre för dig som spelare?
– Ja, det gör det. Jag vill bli mer aggressiv som hockeyspelare och då kan det vara bra för mig att komma hem till BIK som spelar en väldigt aggressiv hockey.

Att få chansen att representera BIK Karlskoga är något som Leandersson verkligen hoppas på just nu.

– Det vore skitkul och det är ju min moderklubb. Det har alltid varit en dröm att få spela A-lagshockey här.

Leandersson känner ingen agg mot Färjestad, utan känner sig tacksam att klubben gör allt för att få honom till en bra klubb.

– Det är sån hård konkurrens och det är mitt första år som senior. Jag har spelat nog med J20-matcher nu känner jag. Jag tror att Hockeyallsvenskan skulle vara en bra liga för mig. Jag känner också att Färjestad gör allt för att jag ska komma till ett bra ställe.

BIK Karlskogas tränare Tobias Thermell bekräftar till klubbens hemsida att Leandersson är med och tränar.

– Ja, Alexander Leandersson tränar med oss. Alexander är en Karlskoga-kille och tillhör just nu Färjestad. Vi vill ha en bra konkurrens på våra träningar och samtidigt får vi och ”Alex” känna lite på varandra, säger han till klubbens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN