Färjestad värvar JVM-back från SHL-konkurrenten

Färjestad värvar en JVM-back från SHL-konkurrenten Linköping. Det skriver klubben på sin hemsida under onsdagsförmiddagen. Kontraktet med Adam Ginning är ett så kallat rookieavtal på ett år.
– Han kommer att bli nyttig i boxplay, säger Peter Jakobsson.

Färjestad värvar JVM-backen Adam Ginning från Linköping. Under den förra säsongen lånades han ut till Vita Hästen under början av säsongen. I JVM var han Juniorkronornas kapten och han ledde laget till ett brons. Nu fortsätter den 20-årige backens hockeyresa i Karlstad och Färjestad, då moderklubben inte valde att förlänga kontraktet. Något som sved.

– Såklart. Jag har ju spelat där hela mitt liv så det kändes lite konstigt när jag förstod att det inte skulle bli något mer. Samtidigt insåg jag att det gav mig en stor möjlighet att se mig om efter en ny plats att utvecklas på. Jag pratade med min agent och sade att om jag fick välja själv så skulle jag vilja gå till Färjestad. Jättekul att det också blev så, säger Adam Ginning till Färjestads hemsida.

Defensiv back

Ginning är en defensiv back som general manager Peter Jakobsson tror mycket på inför den kommande säsongen.

– Det är där han har sina styrkor. Han kommer att bli nyttig i boxplay och han kommer också att ge oss lite mera muskler i försvaret. Adam har aldrig backat när det har varit stökigt på plan, han är rejäl i sitt spel och räds noll motståndare, säger Jakobsson som sedan en längre tid haft koll på Ginning då han i landslagssammanhang hängt mycket med ”00-ligan”, Carl Jakobsson, Oskar Bäck och Albin Eriksson, säger han till klubbens hemsida.

Byter botten mot toppen

Ginning byter nu botten mot toppen och ser fram mot att komma till Färjestad.

– Dels är det ett bra lag som alltid är med i toppen. När jag varit där och spelat har det alltid varit ett skönt drag på läktarna och den kontakt jag haft med Peter Jakobsson…ja, det har känts väldigt bra alltihop, säger han.

Följ Färjestads lagbygge inför säsongen 2020/2021.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN