Färjestad lånar två från HockeyAllsvenskan

SHL-klubben Färjestad har flertalet ungdomar borta med juniorlandslagen. Då väljer man att ge två spelare från HockeyAllsvenskan chansen på lån.

Värmlänningarna har talangerna Fabian Zetterlund och Lukas Enqvist borta på landslagsuppdrag och J20-laget spelar turnering över helgen. Då väljer klubben att låna in två spelare från Timrå i HockeyAllsvenskan.

– Vi har ett bra samarbete med Timrå och det är positivt för oss. De har båda bitit ifrån bra på träning under veckan, säger FBK-tränaren Johan Pennerborn, till VF.se.

Lånar två från HockeyAllsvenskan

I helgen väntar alltså träningsmatch mot ett annat lag från näst högsta serien. Då står Södertälje SK för motståndet. Utöver Timråspelarna så lånar man även en spelare från ett annat lokalt lag. Nämligen Grumsforwarden Henrik Wessfeldt. Spelarna som Karlstadslaget lånar från Timrå är backen Hampus Larsson och Forwarden Anton Wedin. Samtliga spelare kan vara intressanta för SHL-laget i framtiden. Detta blir alltså en bra chans för klubben att känna på spelarna och det ger dem chansen att visa upp sig.

– Det här kan vara spelare vi vill titta på igen.

Flera spelare på skadelistan

En annan anledning till att man behöver låna in spelare är det rådande skadeläget. Bland annat tvingades Alexander Johansson kliva av en träningsmatch mot Frölunda tidigare under försäsongen. I hans fall dröjer det några dagar innan han är tillbaka.

– Målsättningen är att han ska vara tillbaka i full träning med laget den 6 september. Vi vill att han ska vara i form till SHL-premiären men det viktigaste är att han blir frisk och inte får något återfall, säger Mattias Hell, medicinskt ansvarig i Färjestad till VF.se.

Även Linus Persson är fortsatt skadad och där är läget lite mer oklart. Dock ska det inte dröja allt för länge innan han är tillbaka för fullt.

– Det finns inget datum där, men det handlar kanske om en vecka, säger Hell.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN