Foto: Bildbyrån

Han presterade bra i Frölundas juniorlag och draftades av Edmonton. Sedan har han spelat två JVM och skrivit NHL-kontrakt. Nu lånas han ut till SHL.

Spelaren i fråga är William Lagesson. Göteborgaren som de tre senaste säsongerna spelat på andra sidan Atlanten. Efter att ha kommit fram i Frölundas juniorlag tog han klivet över till USHL där det blev en säsong. Sedan dess har han representerat University of Massachusetts. Nu är han på väg hem till Sverige skriver MrMadhawk.

– Jag kan väl säga så här, att William gör sitt val efter där han tror att han kan utvecklas bäst, säger Lagessons agent, Thomas Sjögren.

Har skrivit NHL-kontrakt – nu väntar SHL

21-åringen draftades i fjärde rundan av Edmonton Oilers 2014 och har även spelat två Junior-VM för Sverige, säsongerna 14/15 och 15/16. Tidigare i våras skrev han även på ett kontrakt med Edmonton. Nu är alltså tanken att han ska återvända till Sverige. Det rör sig om en utlåning till SHL. Enligt MrMadhawk är det Djurgården som ska presentera honom som sitt nyförvärv.

– William kommer att bli utlånad till SHL, det kan jag bekräfta, men det blir upp till klubben att presentera honom, Sjögren.

En av anledningarna ska vara lagets tränare, Robert Ohlsson. Detta eftersom att han var en del av ledarstaben i Frölundas A-lag där Lagesson var med och tränade under sin tid som junior.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer