Efter guldsuccén – skriver NHL-kontrakt

0
451
Foto: Bildbyrån

Han gjorde succé redan under Junior-VM 2016 och under våren gjorde han det igen. Det slutade med SM-guld och nu belönas han även med ett NHL-kontrakt.

Efter att ha varit en del av Djurgårdens juniorlag, lånats ut till flera klubbar i HockeyAllsvenskan och sedan gjort succé i JVM spelade Linus Söderström den senaste säsongen i HV71. Där blev det återigen succé. Nu belönas han ytterligare för sitt fina spel.

Bäst i hela JVM

Söderström gjorde två JVM med det 2016 som sitt allra bästa. Då stod han på huvudet för det svenska laget och utsågs till turneringens bäste målvakt och låg på nästan 95(!) i räddningsprocent. Den här säsongen blev ännu bättre. Djurgården, som endast lånat ut Linus tidigare, lät honom gå och HV71 knackade istället på dörren inför säsongen. Där storspelade han efter årsskiftet och var starkt bidragande till SM-guldet. Nu har han alltså skrivit på ett NHL-kontrakt.

Har väntat med NHL-kontrakt

20-åringen draftades 2014 av New York Islanders organisation vilken han nu signat ett treårigt ”entry-level”-kontrakt med, skriver Islanders via NHL.com. Linus själv har tidigare sagt att han varit försiktig med tankarna på NHL och ville inte ta några förhastade beslut.

– Jag har känt hela tiden att det värsta jag kan göra är att åka över för tidigt, för är man inte redo tvingas man börja om resan. Jag tar gärna ett eller två år till i SHL. Man får inte glömma att jag bara har gjort en bra säsong på den här nivån. Det handlar om att göra det flera år i rad, sade han till Sportbladet.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

sju + elva =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.