Djurgårdskaptenen kan lämna – det hindrar

Djurgårdskaptenen, Jacob Josefson, kan lämna klubben senast 15 maj, enligt en klausul i kontraktet. Nu finns det hinder som kan stoppa en flytt.
– Det är inte lätt med ett andra barn på väg, säger Peter Wallén till Hockeybladet.

Fram till den 15 maj kan Djurgårdskaptenen lämna klubben för spel utomlands. Just nu funderar Jacob Josefson över ett anbud, något som bekräftas av agenten Peter Wallén i ett mejl till Hockeybladet.

– Vi har en diskussion om det just nu faktiskt. Han har ett erbjudande att ta ställning till, säger Wallén i ett mejl till Hockeybladet.

Världssituationen ett hinder

En av de saker som hindrar en flytt för den 29-årige forwarden är läget i världen med spridningen av pandemin. Även paret Josefsons familjesituation kan hindra en flytt till en annan liga.

– Det är självklart inte lätt med covid-19, plus ett andra barn på väg, säger Wallén.

Jacob Josefson är hockeyfostrad i klassiska Stockholmsklubben Göta. Redan som 14-åring kom han till Djurgården och klubbens J18. Han var klubben trogen till och med SM-silvret 2010. Efter det väntade åtta säsonger i NHL och AHL i New Jersey Devils organisation i sju av dessa. Den sista säsongen spelade han i Buffalo Sabres.

2018 vände han tillbaka till Djurgården där han skrev på ett kontrakt över två plus två år. Det kontraktet kan sägas upp fram till och med fredagen 15 maj.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN