Djurgården förlänger med talangen

Djurgården har förlängt kontraktet med talangen Lukas Vejdemo. 20-åringen har skrivit på för ytterligare ett år och hans kontrakt går nu ut i april 2018.

– Vi är jätteglada över att förlänga med Lukas. Vi tillhör inte de penningstarkaste klubbarna i ligan och därför är en viktig framgångsfaktor för oss att vara duktiga på att utveckla unga spelare. Lukas är en av många unga spelare i vårt lag som har haft en fin utvecklingskurva och därför känns det givetvis jättebra att få fortsätta jobba med honom i ytterligare minst en säsong, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson till hemsidan.

Förra säsongen slog Lukas Vejdemo igenom i Djurgården och noterades för 17 poäng på 52 matcher. Hittills har det blivit fem poäng för den talangfulle centern.

Talangen en av de bästa i DIF i december

– I fjol spelade Lukas forward med två etablerade spelare (Markus Ljungh och Robin Alvarez). Den här säsongen har han fått ta ett större ansvar och driver en femma som center. Han hade det lite tungt inledningsvis men i december har han varit en av våra bästa spelare och har hittat en fin kemi tillsammans med bröderna (Marcus och Jonathan) Davidsson.

Vilka styrkor ser du hos Lukas Vejdemo?
– Hans styrkor i centerrollen är att han är väldigt skridskostark. Lukas orkar åka skridskor i hög fart väldigt länge och är bra på att förflytta spelet genom banan till offensiv zon. Han är även en klok spelfördelare och är en duktig tekare, vilket även är saker han kommer att utveckla ännu mer med tiden, säger Joakim Eriksson

Som 16-åring kom Vejdemo till Djurgårdens J18-lag och under matcherna i J18 och J20 har han öst in poäng. Han har dessutom vunnit två SM-guld med Djurgårdens J20-lag. Vejdemo ser fram mot ytterligare en säsong i Djurgården.

– Jag trivs jättebra här i Djurgården och det är här jag vill spela. Jag har varit i klubben i fem säsonger och det har varit häftiga år. Det är också kul att se att Djurgården har tagit stora kliv i sin utveckling och är på väg att bli en drivande klubb här i Sverige, säger Lukas Vejdemo.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN