DIF-SILLY: Stjärnforwarden klar för Mesta Mästarna

Djurgården har presenterat en klassvärvning. Det har spekulerats länge och nu är stjärnforwarden klar för Mesta Mästarna. Kontraktet med 31-åringen är skrivet på ett år.
– I power play kan han spela både som playmaker och back och han väldigt duktig på att bryta mönster, säger Joakim Eriksson

Idag blev det klart att stjärnforwarden Dick Axelsson återvänder till Djurgården efter nio år i andra klubbar.
– Det är en av i mina ögon SHL:s skickligaste spelare, sa Joakim Eriksson till Hockeybladet i maj.

Axelsson flirtade med DIF

Under hockey-VM i maj flritade Dick Axelsson friskt med Djurgården och nu har han skrivit på för klubben.

– Jag vill spela på så hög nivå som möjligt. Ska jag spela i Hockeyallsvenskan måste förutsättningarna där vara på topp, sa han till Hockeybladet då.

När Lukas Vejdemo bestämt sig för att spela i AHL om han inte tar plats i NHL öppnades dörren, som stått å glänt, helt för Axelsson. Något forwarden är glad för.

– Jag känner Robert Ohlsson sedan tidigare och när Jocke (sportchef i Djurgården) och ”Robban” la fram sitt så kändes det som en perfekt utmaning. Må bra och spela bra. Tittar man på Djurgårdens förra säsong så var det en bra säsong. När jag fick frågan om att komma till ett topplag i SHL så var det skönt, säger Dick Axelsson till Djurgårdens hemsida.

Bra i Powerplay

Sportchefen Joakim Eriksson om Axelsson.

– När Dick har passion, lust och motivation är han i mina ögon sett en av SHL:s 5 bästa offensivt produktiva forwards. I de diskussioner vi haft med Dick har han själv också väldigt tydligt uttryckt lust, passion och motivation till DIF nästkommande säsong. Dick har ett artisteri i sitt spel som få andra spelare i SHL har, säger Joakim Eriksson till hemsidan och fortsätter.

– I power play kan han spela både som playmaker och back och han väldigt duktig på att bryta mönster, sätta upp spel och att göra mål. I spelformen fem mot fem så har han också hög offensiv kompetens i sitt sätt att bryta mönster, dribbla förbi motståndare och sätta sina medspelare i bra avslutslägen. Dessutom är han väldigt målfarlig.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN