DIF-KAPTENEN: Tyskland är ett självklart val

Efter en säsong som gått över förväntan bra för Djurgården så lämnar lagkaptenen Calle Ridderwall för spel i tyska Düsseldorf. Han ser tillbaka på en säsong som gått väldigt bra både för honom själv och för laget. Flytten till Tyskland var ett rätt enkelt val att ta.
– Paketdealen du får som spelare när du kommer ner till Tyskland är svårt att slå, säger Calle Ridderwall till Hockeybladet.

Trots Djurgårdens fina säsong så väljer lagkaptenen Calle Ridderwall att lämna för Tyskland och Düsseldorf, där han skrivit på ett långtidskontrakt. Hockeybladet fick en pratstund med Ridderwall som minns säsongen som var.

– Jag tycker hela laget inklusive tränare har varit med komfortabla i sina roller denna säsongen. Vi drog nytta över säsongen innan då det gick tungt för mig och för hela laget. Sen hade vi många unga spelare som tog stora steg denna säsong och blev stora och bra spelare. Sen fick vi in spetskompetens med Enqvist och Bourque. Även om dem inte var med under hela säsongen så var dem väldigt bidragande i början när det fanns ovisshet vart vi stod i tabellen. Sen så var tränarna mer komfortabla i sitt jobb och det speglade av sig på spelartruppen.

Djurgården gjorde en väldigt bra säsong och trots uppsvinget så väljer framträdande spelare som Markus Ljungh, Alexander Falk och Ridderwall själv att lämna föreningen efter liknande omständigheter. Någon röd tråd om varför spelarna lämnar finns det inte enligt Ridderwall.

– Sen är det som du säger uppsving i Djurgården, det fungerar ju så i denna industrin att de signar ju spelare under säsongen trots att det går bra. Och det var en bit innan spelare i truppen hade fattat sina beslut inför nästa säsong. Spelare kommer och går och de har ju tänkt på att hur de ska fördela sin budget som kanske inte går i linje över vad alla spelare tycker. Jag skulle inte säga att det är en röd tråd till att spelare väljer att lämna Djurgården.

Inga dåliga vibbar med Djurgården

Calle Ridderwalls kontrakt med Djurgården gick ut och med det startade nya kontrakts förhandlingar. Parterna möttes inte på flera punkter och det var anledningen till att han lämnar Djurgården för spel i Tyskland och Düsseldorf.

– Mitt kontrakt med Djurgården gick ut och det var dags för nya kontraktsförhandlingar. Då ska man mötas någonstans som känns bra för bägge parter och det har vi inte lyckats med. Spelmässigt så har jag varit öppen mot Djurgården. Jag söker mig till ett ställe där jag får mer speltid. Jag är i den åldern nu där jag känner att ska jag fortsätta och gnugga vidare nu så vill jag ha med speltid och det har jag sagt till Djurgården.

Calle är noga med att poängtera att det inte finns några som helst dåliga vibbar mellan honom och Djurgården.

– Vi skildes inte alls med några dåliga vibbar och det finns ingen friktion mellan oss. Det var mer ett tack och lycka till samtal mellan oss. Jag ville söka mig till nya utmaningar och fick inte ut det av mig själv jag själv önskade. Jag tycker inte jag vart den spelare jag ville vara under mina två år i Djurgården. Nu hoppas jag få den nystart jag vill ha, jag vill återigen betona att det verkligen inte finns någon som helst friktion mellan mig och Djurgården.

Flytten till Tyskland

Valet att flytta till Tyskland var rätt självklart för Calle Ridderwall. Förra gången han spelade i Tyskland såg livet annorlunda ut utan barn och fru. Återkomsten blir med fru och två barn och just lagets tänk kring spelarnas familjer är enligt Calle svårt att hitta någon annanstans.

– Ska jag vara ärlig så hade jag från början tänkt ta sommaren för att fundera över vad nästa steg skulle bli. Då hörde General Managern i Düssseldorf, tillsammans med tränaren av sig till mig. De förklarade situationen där de vill ha en liten nystart. De vill få igång klubben för att kunna bli en utmanande klubb i ligan. Sen signade de Olimb (från Linköping) och Pettersson-Wentzel (från HV71). Det är lite nya vindar här nere och det känns som klubben är på en väldigt fin resa.

Paketpriset man får är världsklass

Att Calle är nöjd över valet att flytta till Tyskland råder det inget tvivel om. Allt runt omkring både för honom själv och för familjen är svårt att hitta någon annanstans.

– Tyskland är inte känt för sin hockeykultur så det är ingen hockeynation. Det finns väldigt mycket hockeykultur kring Düsseldorf. Bra publik och en fantastisk arena som håller världsklass. Sen är staden oerhört fin så det är en paketdeal som är väldigt svårt att säga nej till. Och det är det som gjorde att jag skrev ett långtidskontrakt.

Även tänket runt familjerna är outstanding och var en stor bidragande faktor till långtidskontraktet och att familjen väljer en flytt till Tyskland.

Fler och fler spelare väljer att söka sig till Tyskland. En liga som är på uppsving och som i skuggan av fotbollen har allt vad man behöver. Han fortsätter:

– Trots att traditionen inte finns här som andra länder. De har egentligen allting även om hockeyn kommer i skuggan av fotbollen. Arenorna är världsklass och publiksiffran är fantastisk, lönerna är bra för spelarna. Sen har de framför allt ett tänk kring spelarnas familjer som är helt outstanding. Paketdealen du får som spelare när du kommer ner till Tyskland är svårt att slå. Även förra gången jag var här märkte jag att de är fruktansvärt inriktade att familjerna ska ha det bra. Nu fyller jag 30 och har två barn och en fru och för att spela på topp så är det viktigt att familjen mår bra och det råder det inget tvivel om härnere avslutar Calle Ridderwall.

Mer om Djurgården>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN