Debuterade tidigt – nu lämnar han SHL

0
803
Foto: Bildbyrån

Han kom fram tidigt i HV71 och debuterade i SHL. Nu lämnar backen Sverige efter att ha spelat i sex olika klubbar, spelat fem kval och tagit klivet upp.

Den 28-årige backen har den senaste säsongen representerat Karlskrona i SHL. Detta var hans andra år i klubben men fler blir det inte. I alla fall inte för den här gången. Den kortväxte backen lämnar KHK för spel utomlands. Detta för första gången i karriären efter att ha spelat i flertalet olika klubbar i både SHL och HockeyAllsvenskan.

Lämnar SHL

Robin Gartner lämnar alltså svensk hockey för den här gången. Detta efter att ha kommit fram i HV71, spelat i HockeyAllsvenskan med Oskarshamn, gjort över 150 matcher i Moras tröja, tagit klivet upp med Örebro och till sist gjort tre SHL-säsonger i Leksand och Karlskrona. På tre säsonger har han bland annat kvalat sig kvar i högsta serien två gånger. Med Leksand 2015 och Karlskrona 2016. Totalt har han spelat fem kval varav de övriga tre för uppflyttning till SHL och lyckades en gång med Örebro. Nu lämnar Gartner Sverige för första gången som ishockeyspelare. Ny klubbadress blir Italienska Bolzano i EBEL. Den Österrikiska ligan Erste Bank Eishockey Liga.

– Jag har alltid velat spela utanför Sverige för att möta andra kulturer, säger Gartner till klubbens hemsida.

Debuterade tidigt

Stockholmaren är från Nacka och har även Nacka HK som moderklubb. Under junioråren i HV71 och Jönköping fick han även SHL-debutera innan under samma säsong som ha fyllde 18 år. Nu är han redo för nya äventyr efter en hel karriär hemma i Sverige. Det ser även Bolzanos tränare Pat Curcio som ser framemot att få välkomna svensken.

– Robin kommer från SHL, en av de starkaste ligorna i världen. Han är en mycket stark försvarare och en bra skridskoåkare. Jag är övertygad om att han kan konkurrera med de bästa spelarna i EBEL. Vi är glada att ha en spelare av hans kaliber.

LÄS MER: De värvar den tidigare Leksandstalangen

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

femton − 9 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.