CHOCKEN: Högström kan nobba Djurgården

Enligt flera medier ska Marcus Högström vara klar för spel i Djurgården efter nyår. Nu meddelar backens agent och pappa att affären kan spricka.

– Han tittar på flera alternativ, säger Lennart Högström till Hockeybladet.

Efter att ha svajat betänkligt i backspelet värvade Djurgården hem Linus Hultström. Kort efter det rapporterades om att backen fått sparken från KHL-klubben Spartak Moskva och att han skulle vara aktuell för Djurgården. Flera medier har bland annat skrivit att Högström är klar för flera år i Djurgården, något som nu dementeras av agenten.

– Det är inget beslut taget än. Vi avvaktar till efter julhelgen innan vi bestämmer oss för vad det blir. Det finns ett antal alternativ, säger Lennart Högström, Marcus agent och pappa till Hockeybladet.

Djurgården har rensat

Efter att ryktena om att Högström skulle vara klar för Djurgården har klubben gjort sig av med tre backar, Robin Press, Wilhelm Westlund och Mikko Kousa. Allt pekar på att Stockholmsklubben gör plats för en ny back. Nu verkar det som de kan få leta, speciellt om Högström går till en annan klubb. Det är flera klubbar i SHL som är intresserade av de storvuxne backen, Djurgården och Skellefteå är inte ensamma om uppvaktningen.

– Jag vill inte gå in på vilka fler klubbar det rör sig om, säger Lennart Högström.

Allt verkade klart med Djurgården, vad har hänt?
– Vi har haft en diskussion med Djurgården. Efter det har flera klubbar visat sitt intresse för Marcus. Det är ganska lätt för en spelare med den rollen att få ett kontrakt i den här delen av säsongen, säger Lennart Högström.

Finns det intresse från KHL?
– Marcus har nobbat ett bud från Avtomobilist Jekaterinburg, det kändes inte rätt att spela i en annan klubb i Ryssland.

Då är det SHL, SM Liiga och NLA som är aktuellt för Marcus?
– Det stämmer bra det.

När kan han spela i Sverige igen?
– Den första januari, han åkte till Ryssland den första juli.

När bestämmer han sig för var han spelar resten av säsongen?
– Han spelar sin sista match i Helsingfors den 30:e december, efter det tar vi beslut som det ser ut.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN