BRYNÄSSILLY: Värvar Boqvists ersättare från AIK trots kontrakt

Brynäs värvar in NHL-flyktande Adam Boqvists ersättare från AIK, trots att han har gällande kontrakt. Något som SHL-lagen kan göra fram till den 21 juli. Kontraktet är skrivet på två år.
– En spelande högerfattad back vars utveckling ska bli mycket intressant att följa hos oss, säger Stefan Bengtzén.

Nu har Brynäs hittat en ersättare till Adam Boqvist som i slutet av förra veckan skrev kontrakt med Chicago Blackhawks. Från AIK hämtas den 26-årige backen Eric Norin, trots att han hade kontrakt med den Hockeyallsvenska klubben.

– Eric är en spännande spelare. En spelande högerfattad back vars utveckling ska bli mycket intressant att följa hos oss. Vi väljer att ta in honom nu i läget när Adam Boqvist försvinner från truppen, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén i ett pressmeddelande.

Inte lika nöjda

I AIK är man inte lika nöjda med att SHL-klubben kan plocka spelare så sent som i juli utan att klubben får någon ersättning, förutom kostnader klubben haft för spelaren från 1 maj.

Enligt gällande regler har SHL-lag möjlighet att plocka kontrakterade spelare i HockeyAllsvenskan fram till 21 juli. Något som Brynäs valt att göra gällande Eric Norin, skriver AIK på sin hemsida.

Blev glad när agenten ringde

Norin själv ser fram mot att ta steget upp i SHL som 26-åring, han fyller 27 år i oktober.

– Det känns som en dröm, jag blev väldigt glad när min agent ringde och berättade att det fanns intresse från Brynäs IF. Det ska bli fantastiskt kul att komma och spela för en klubb av det slaget, med så fin historik och många storspelare som kommer från Brynäs. Jag är en offensiv back, som trivs i närkamper och jag har ett bra skott. Jag ser fram mot att flytta till Gävle, säger Eric Norin.

Följ Brynäs lagbygge inför säsongen 2018/2019 här>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN