BRYNÄSSILLY: Skadade nyförvärvets ersättare klar

Brynäs värvade målvakten Joacim Eriksson från Djurgården, under försäsongen upptäcktes en knäskada på målvakten. Nu har Brynäs hittat en ersättare till den skadade målvakten.

Nu har Brynäs hittat en ersättare till det skadade nyförvärvet Joacim Eriksson. Den finske målvakten Tomi Karhunen har skrivit kontrakt över nästa säsong. Karhunen spelade endast 14 matcher fördelat på tre klubbar, Kunlun Red Star – KHL, Vityaz Podolsk – KHL och HC Ambrì-Piotta – NLA, under den förra säsongen.

– Tomi är en teknisk och rörlig målvakt som känns riktigt bra att få till oss i läget som blivit i och med Jocke Erikssons skada, säger Stefan Bengtzén, Brynäs sportchef.

Nystart

Den 28-årige målvakten ser Brynäs och SHL som chans att få igång karriären efter att ha spelat få matcher under den senaste säsongen.

–  Jag är mycket glad över att komma till Brynäs IF, det är en klubb som jag hört mycket gott om, både truppen och organisationen så jag ser väldigt mycket fram mot att flytta till Gävle. Jag tycker mycket om Sverige och det ska bli kul att bo i Sverige under en längre period och dessutom är SHL en av världens bästa ligor och klart bäst i Europa så det är också väldigt motiverande att spela i SHL, säger Tomi Karhunen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN