BRYNÄSSILLY: Ersättarna till Paille och Palushaj klara

Brynäs sportchef Stefan Bengtzén har inte tagit semester, utan rivstartar juli med två nya forwards. Pailles och Palushajs ersättare har skrivit på kontrakt med Gävleklubben. Båda har skrivit på varsitt ettårskontrakt.
– Vi är ytterst tveksamma till att Daniel Paille kommer att vara åter i spel efter sin skada, säger Stefan Bengtzén.

Daniel Pailles skada från CHL den förra säsongen har inte läkt och nu har Brynäs hittat en ersättare för honom. Dessutom har Gävleklubben hittat Aaron Palushajs ersättare. En tjeck och en amerikan stämplar in i Gavlerinken till den kommande säsongen.

Från Davos hämtar Brynäs den 27-årige forwarden Robert Kousal. Så sent som i maj spelade Kousal VM för Tjeckien. Nu är han klar för SHL och Brynäs, som en ersättare till skadade Daniel Paille.

– Kousal är en tvåvägscenter med hög arbetsmoral och som alltid bidrar med en god arbetsinsats för sitt lag. En spelare som kommer att ge oss stabilitet och en hel del erfarenhet. På detta sätt breddar vi vår trupp ytterligare då vi är ytterst tveksamma till att Daniel Paille kommer att vara åter i spel efter sin skada, säger Stefan Bengtzén Brynäs sportchef i ett pressmeddelande.

Amerikan ersätter Palushaj

Från KHL och Dynamo Riga hämtar Brynäs, Danny Kristo, den spelare man hoppas ska ersätta den till Örebro flyktade Aaron Palushaj. 28-åringen har fem säsonger i AHL och ett senior-VM på meritlistan. 2010 var han med i det amerikanska landslag som tog JVM-guld.

– Kristo är en spelare med god spelförståelse och hans främsta styrka är hans snabba skridskoåkning samt att också ha förmågan att komma till kvicka avslut. Vår bedömning är att han kommer att passa bra in i vårt spel och kunna bidra till att vara ett starkt hot i anfallszon för våra motståndare, säger Bengtzén.

Båda spelarna har skrivit på varsitt ettårskontrakt och ansluter till Brynäs i augusti.

Följ Brynäs lagbygge här>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN