Brynäs eller Djurgården – Berglunds besked kan dröja

0
6655
Patrik Berglunds besked om vilken klubb han spelar i nästa säsong kan dröja. Det står mellan Brynäs och Djurgården, trots att flera klubbar visat intresse.
– Patrik är imponerad av båda klubbarna, säger Anders Berglund till Hockeybladet.

Brynäs eller Djurgården, Patrik Berglunds besked kan dröja. Hur länge kan inte pappan och agenten Anders Berglund svara på idagsläget.

– Brynäs har sagt att de behöver till den 17 juli på sig att lösa ekonomin och Djurgården har inte gett upp än, säger Anders Berglund till Hockeybladet.

Svårt läge

Den ekonomiska situationeen som uppstått i och med coronapandemin har gjort att framförallt Patrik Berglunds senaste förening, Djurgården, tvekar att skriva kontrakt med stjärnförwarden. Sedan har det kommit ett mycket intressant bud från Brynäs, som erbjuder ett lukrativt tvåårskontrakt för 32-åringen.

– Patrik är imponerad av båda klubbarna. Han gillar verkligen det han har sett och hört av Brynäs. Han trivs mycket bra i Djurgården med de fina ledarna och lagkamraterna, säger Anders Berglund.

19 juli

Brynäs har satt en deadline för värvningskampanjen som går under namnet ”Fansens värvng” till den 19 juli. Det är ett datum som Berglund bekräftar till Hockeybladet. Även Brynäs herransvarige nämner samma datum som en milstolpe.

– Vi har satt ett datum, 19 juli, när vi ska ha nått målet. Vi är inte där riktigt än, skriver Sundlöv i ett SMS till Hockeybladet.

Datumet är inte heligt för Berglundarna, även om Michael Sundlöv har sagt att Berglund skriver på till 100 procent om man når målet. Något han  nämner i Brynäspodden. När Hockeybladet konfronterar Anders Berglund med den kommentaren är han inte lika säker som Sundlöv.

Kommer Patrik att skriva på för Brynäs den dagen, 19 juli, målsättningen är klar och kontraktet ligger under näsan på honom?
– Det är inte helt säkert.

Hur länge kan Patrik invänta ett besked från Djurgården innan han skriver på för Brynäs?
– Det kan jag inte svara på. Han vill vara kvar i Djurgården, men samtidigt vill han har det klart vart han spelar den kommande säsongen.

Är Brynäs agerande ett sätt att sätta press på Patrik och är hans tvekan ett sätt att sätta press på Djurgården?
– Haha, det vet jag inte riktigt. Jag kan i alla fall säga att ni i media hjälper till att sätta viss press.

Brynäs eller Djurgården

Det är nu helt klart att det i första hand står mellan Brynäs och Djurgården i frågan om vart Patrik Berglund kommer att spela den kommande säsongen. Flera andra SHL-klubbar har  varit med i bilden.

– Jag hoppas att det blir någon av de två klubbarna, så att inget av det ekonomiska sätter käpparna i hjulet. Vad gäller de andra klubbarna har jag lovat att inte säga något då de är ute ur bilden, säger Berglund.

Lång försäsong

Den långa försäsongen har gynnat en veteran som Berglund, Anders Berglund menar att den mer allsidiga träningen kommer att göra sonen bättre än den senaste säsongen.

– Patrik är inte alls nöjd med den förra säsongen. På grund av skador i laget fick han gå på kraftigare för tidigt än beräknat. Den mer allsidiga träningen i stället för maxträningen tror jag är bättre för en trettioplussare.

Sorry, there are no polls available at the moment.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.