Bottenklubben fortsätter värva från Hockeyallsvenskan

Bottenklubben, Oskarshamn, fortsätter värva från Hockeyallsvenskan. Nu är backen Brian Cooper, senast i Björklöven, klar för två säsonger.
– Min spelstil passar den svenska hockeyn, säger Brian Cooper.

Först två forwards från Modo och en målvakt från Björklöven, nu fortsätter bottenklubben att värva från Hockeyallsvenskan. Från Björklöven hämtas årets back i Hockeyallsvenskan till Oskarshamn.

– Jag såg Brian redan när han var i AIK för två år sedan och tyckte då att det var en spännande spelare. Han har ett riktigt bra år bakom sig och när vi började våra samtal var det inget snack om att han är en spelare som passar bra in i IK Oskarshamn, säger Thomas Fröberg general manager i Oskarshamn till klubbens hemsida.

Litar på assiterande tränaren

Huvudtränaren Martin Filander har lyssnat på sin assisterande tränare Jeff Jakobs vad gäller den 26-årige backen.

– Jeff (Jakobs) hade honom under kort tid i AIK och vad jag har sett av honom är att han är en bra back åt båda hållen, allsvenskans bästa förra säsongen. Han kan spela alla situationer och bidrar över hela banan. Han är i bra ålder, har en bra hockeyutbildning. En smart spelare som aldrig hamnar i tidsnöd, säger Martin Filander.

Hårdarbetande

Cooper ser sig själv som en hårt arbetande tvåvägsback som passar in i det svenska sättet att spela hockey.

– Jag är en hårt arbetande tvåvägsback och känner själv att min spelstil passar den svenska hockeyn, jag sätter stolthet i mitt defensiva spel samtidigt som jag gärna ger mig iväg offensivt. Jag gillar att sätta första passet och känner att jag efter min tid i Sverige har mer självförtroende att gå framåt i banan, säger han om sig själv.

Här följer du Oskarshamns lagbygge inför säsongen 2020/2021.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN