BOMBEN: Supertalangen på väg till SHL

Supertalangen på väg till SHL, det rapporterar flera medier om idag. Han draftades i förstarundan i förra årets NHL Draft. Han är på väg till Rögle.
– Jag vet att man pratat med andra klubbar, säger Jan-Axel Alavaara till Sportexpressen.

Moritz Seider draftades som nummer sex i förra året, nu är supertalangen på väg till SHL och Rögle, det skriver både Sportbladet och Sportexpressen idag. Skåneklubben är på jakt efter en back och nu kan han komma att hämtas från Adler Mannheim i tyska DEL.

– Jag vet att man pratat med andra klubbar. Bollen ligger helt och hållet hos Detroit och vi har ingenting att säga till om i den frågan, säger Jan-Axel Alavaara sportchef i Adler Mannheim till Sportexpressen.

Om Moritz Seider kommer till Rögle, eller någon annan SHL-klubb är det Detroit som bestämmer tillsammans med den klubb som lånar in honom.

Fler Detroitval i SHL

Igår presenterade Malmö Detroits förstaval från 2018, Joe Valeno som kommer att stanna i Malmö säsongen ut.

– Vi är glada över att vi får hit en spelare som Joe, som går en fin framtid till mötes i NHL. Red Wings, som äger hans rättigheter, tror väldigt mycket på honom och ser honom som en toppcenter under många år framöver. Efter jul var han bästa center i Grand Rapids i AHL, säger Patrik Sylvegård sprotchef i Malmö till klubbens hemsida och fortsätter:

– I Joe får vi in en stark skridskoåkare som kommer att vara en offensiv kraft för oss, samtidigt som han tar ansvar i defensiven. Han har en bra blick för spelet och besitter ett vasst skott. Det ska bli spännande att se honom hos oss och roligt att vi får vara en del i hans utveckling, säger Sylvegård.

Valeno har ett rookieavtal som gör att kostanderna inte blir allt för höga för Malmö.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN