BOMBEN: Stjärnan gör comeback efter tre år

0
1120
BOMBEN: Stjärnan gör comeback efter tre år
Foto: Bildbyrån
Efter att ha slutat med hockeyn för fyra år sedan, förutom ett kortare inhopp på fem matcher, gör nu stjärnan comeback efter tre år.
– Otroligt roligt för svensk damhockey, säger Björn Pettersson, huvudtränare i Södertälje.

Nu gör Danijela Rundqvist comeback efter tre år, comebacken slog ner som en bomb i svensk damhockey igår. Rundqvist ska försöka spela upp den klassiska klubben Södertälje SK i SDHL.

– Otroligt roligt för svensk damhockey i allmänhet och såklart för oss i SSK i synnerhet. Danijela är en stor förebild för många dam och flickspelare runt om i landet. Att hon ställer upp för oss betyder jättemycket, säger Björn Pettersson, huvudtränare i Södertälje till klubbens hemsida.

Två SM-guld

Danijela Rundqvist är en av svensk hockeys största stjärnor genom tiderna, hon har deltagit i tre OS, det första 2002 och sju VM för Damkronorna. Som spelare var hon med och tog det historiska OS-silvret 2006 och har ett OS-brons samt två VM-brons. Rundqvist har ett SM-guld som spelare med AIK 2009 och ett som sportchef i Djurgården 2017.

SSK blir hennes sjunde seniorklubb och den nu 35-årige forwarden har Kälvesta SK som moderklubb. Målet är att få Södertälje att ta steget upp i den högsta serien, SDHL, redan den här säsongen. Kontraktet är skrivet säsongen ut.

Rundqvist har tränat ett par gånger med SSK och comebacken är planerade till på torsdag när Södertälje möter AIK:s andralag i division 1.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

femton − tretton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.