BOMBEN: AIK värvar Djurgårdens guldcoach

Silly Seasons första hockeybomb är här och det är AIK som levererar den. Klubben har värvat Djurgårdens guldcoach och nu är siktet inställt på SM-guld så snart som möjligt.
– Det långsiktiga målet är självklart SM-guld med AIK Hockey, säger Jared Cipparone.

AIK värvar Djurgårdens guldcoach Jared Cipparone, som så sent för ett år sedan ledde Djurgården till SM-guld mot HV71. Cipparone hade tränaransvaret för Djurgårdens damsatsning som gick från division 1 till SM-guld på tre säsonger. Nu har ärkerivalen AIK värvat Cipparone.

– Det är en spännande och meriterad tränare som varit med vårt damlandslag i ett år. Nu tar AIK ett större tag om damhockeyn och anställer Jared på heltid, som är en klok och skicklig coach i att utbilda individen. Han är en vinnare som vill ta AIK till toppen igen, säger Anders Gozzi, sportchef i AIK.

Vill ta guld

Cipparone blir heltidsanställd damtränare i klubbens satsning på att återta en maktposition inom svensk damhockey och tränaren själv har målet givet.

– Det långsiktiga målet är självklart SM-guld med AIK Hockey. Laget har visat att de kan tävla på den högsta nivån. De hade det tufft i början av säsongen men den andra halvan och speciellt i kvartsfinalen mot Linköping kunde man se att det finns mycket bra att bygga vidare på.

Jobba på anfallshockeyn

Den nye tränaren vill se AIK spela anfallshockey som ska få supportrarna att komma och stötta damlaget i hockey.

– Jag vill att vi ska spela snabb anfallshockey – och det gör att man behöver en viss typ av spelare med bra karaktär, en vilja att vinna och att ständigt utvecklas. Nu på måndag kommer jag att sätta mig med Emelie Berggren och ta lärdom från hur hon har arbetat, säger han och fortsätter:

– Jag hoppas att det kommer fler som stödjer oss på våra hemmamatcher – spelarna är värda det. Tjejerna kämpar otroligt mycket och förtjänar fler på läktaren.

Den förre tränaren Emelie Berggren lämnar AIK efter fyra år som ansvarig för A-damerna och juniorerna.

– Jag har haft fyra väldigt utvecklande och roliga år som tränare i klubben. Jag har fått äran att lära känna och arbeta med fantastiska individer. Mitt mål har alltid varit att utveckla damhockeyn i Sverige och framför allt i AIK. Det jag främst tar med mig är all erfarenhet jag fått, men framför allt hur mycket tjejerna och de situationer som uppstår under en hockeysäsong, säger hon och fortsätter:

– Ni har givit mig otroligt mycket. Jag är stolt över att AIK nu tar steget vidare och heltidsanställde en sportchef/huvudtränare till damerna. Nu väntar nya utmaningar i livet men jag kommer komma tillbaka till hockeyn i framtiden.

Läs mer om AIK>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN