Bengt-Åke Gustafsson har hittat nytt jobb

Den tidigare NHL-spelaren och förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson har hållit till i schweiziska NLB de senaste säsongerna. Nu har han ny hittat ett nytt jobb.

EHC Olten i just den schweiziska andraligan, NLB, har sparkar sin tränare Maurizio Mansi och ersätter gör Tre Kronors tidigare förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson, enligt swisshockeynews.

Har gått utan jobb

Bengt-Åke Gustafsson är mest känd för sin säsong med Tre Kronor 2005/2006 då det blev ett historiskt OS-guld och VM-guld samma säsong. Utöver det sagolika 2006 så ledde han det svenska hockeylandslaget till två raka VM-brons under sina sista säsonger som förbundskapten även om OS 2010  blev misslyckat. Säsongen 15/16 gick ”BÅG” arbetslös efter att SCL Tigers inte förlängt hans kontrakt.

Rutinerad herre

Gustafsson har 629 NHL-matcher och 555 poäng över nio säsonger för Washington Capitals på meritlistan. Utöver tiden i NHL så gjorde 58-åringen, som kommer från Karlskoga, över 200 matcher för Färjestad i Elitserien (nuvarande SHL). Han har även fem VM, två Canada Cup och ett OS på sitt CV som spelare. Han avslutade spelarkarriären med fem säsonger i Österrike.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN