BEKRÄFTAT: Tripple guldtränaren tar över Skellefteå

Den tripple guldtränaren lämnar Ingolstadt i tyska ligan. Nu ska han göra Skellefteå till ett guldlag igen efter fyra silver på sex finaler. Kontraktet är på två år skriver klubben i ett pressmeddelande.
– Det handlar om att utveckla både vårt spelsätt och varje enskild spelare, säger Mikael Lindgren.

Guldtränaren Tommy Samuelsson är klar för två säsonger som tränare i Skellefteå. Totalt har Samuelsson vunnit tre SM-guld som tränare och tagit upp Skellefteå i den högsta serien 2006. Som spelare tog han också tre SM-guld för Färjestad. För de flesta inom Skellefteå AIK och deras fans är han den som tog tillbaka klubben i finrummet.

– Tommy klev in i ett läge där hela bygden vibrerade av längtan. Inte bara att ta oss tillbaka utan också en vilja till en sorts upprättelse. Det finns mycket historia, många åsikter och ett stort engagemang runt föreningen och det är en stor fördel att Tommy förstår bygden, säger Mikael Lindgren, sportchef i Skellefteå i ett pressmeddelande.

Tar klivet ner

Den tidigare tränartrion Krister Holm, Stefan Klockare och Bert Robertsson fortsätter som assisterande tränare, vilket betyder att Skellefteå nu har fyra tränare kring laget.

– Vi har hittat en lösning med fyra personer som kompletterar varandra på ett bra sätt. De delar drivkraften när det handlar om att utveckla både vårt spelsätt och varje enskild spelare, säger Lindgren och fortsätter:

– Att vara ledare på den här nivån kräver otroligt mycket. Bert, Krister och Stefan har gjort ett fantastiskt jobb men också haft en väldigt hög arbetsbelastning.

Läs mer om Skellefteå>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN