BEKRÄFTAT: Skyttekungen till Färjestad

Färjestad har landat en prestigevärvning i och med signeringen av AIK:s skyttekung Michael Lindqvist. Stockholmskillen har skrivit på för två år.
– En kille med grym karaktär och som vi tror och hoppas kommer att göra en hel del mål för oss, säger Peter Jakobsson.

Färjestad meddelar idag på sin hemsida att de gjort klart med AIK:s sniper Michael Lindqvist. 22-åringen gjorde 22 mål och 26 assist för sitt AIK under den gångna säsongen. En säsong som gått både ner och upp för Solnaklubben.

– Vi hade en väldigt konstig säsong där allt gick emot i början men precis tvärtom under den andra halvan. Personligen är jag nöjd med säsongen då jag fått spela med bra spelare och producerat konstant över säsongen, säger Lindqvist till FBK:s hemsida.

Nu är forwarden klar för två år med Färjestad, ett äventyr för storstadsbon som aldrig bott utanför Stockholm tidigare. Lindqvist ser fram mot nästa säsong.

– Ska bli spännande. Det blir första gången jag bor utanför Stockholm, men efter mitt besök i Karlstad och Löfbergs Arena igår så har de redan goda intrycket förstärkts så jag ser fram emot att få flytta till Karlstad och Färjestad, säger han och tror att han kommer att gilla det något lugnare levnadstempot i en mindre stad, säger han och fortsätter:

– Jag är ganska lugn som person så det tror jag kommer att passa mig perfekt.

Nu väntar semester i USA, Dallas, innan flytten går till Karlstad.

– Jag lyfter i eftermiddag och kommer att bli borta i två veckor. Därefter ska vi väl fixa alla detaljer inför flytten för jag vill komma till Karlstad så snabbt som möjligt och komma in i gänget.

Den tillträdande sportchefen Peter Jakobsson är mycket nöjd med värvningen av den förre AIK-spelaren.

– En spelar med grym karaktär, och då menar jag att det är en kille som gör allt för laget. Han kommer till oss för att producera mål och poäng, vilket han har gjort med beröm i Allsvenskan den senaste säsongen, säger Jakobsson till Färjestads hemsida.

Angelägen att träffa Färjestad

Enligt Jakobsson var Lindqvist angelägen om att träffa klubben så snart som möjligt.
– När spelaren själv ringer och vill komma och träffa oss så fort som möjligt, och utstrålar en attityd som kan liknas med en knuten näve – nu jävlar kör vi, ja då känns det bra, säger Jakobsson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN