BEKRÄFTAT: SHL-klubben värvar assistkung

SHL-klubben stärker upp truppen inför kommande säsong. Nu kunde det bekräftas att den 27-årige centern från finska Liiga lämnar för spel i Sverige och SHL.

Under säsongen 2019/20 representerade han Ilves i finska Liiga och var även klubbens assisterande lagkapten. Igår kunde det bekräftas att SHL-klubben värvar Liigacentern som nu lämnar Finland för spel utomlands för första gången i karriären.

SHL-klubben värvar assistkung

Den finske centern Robert Leino kan nu bekräftas vara klar för spel i SHL och Örebro. Centern har tidigare under karriären representerat HIFK och HPK i Liiga men har ännu inte testat vingarna utanför Finland. Under sin senaste säsong stod Leino för 43 poäng, varav 32 av dessa poäng var assist, på 57 matcher då han representerade Ilves.

– Robert är en spännande spelare som vi har haft koll på under en längre tid. Vi får in en kille i en bra ålder och med sitt fina spelsinne och passningsspel kommer Robert vara en viktig pusselbit i lagbygget. Han är dessutom en skicklig tekare och kommer stärka upp vår centersida, säger Örebros Sportchef Niklas Johansson på klubbens hemsida. 

Robert Leino beskriver själv glädjen över att få möjligheten att spela i SHL kommande säsong.

– Jag är jätteglad att det här är klart och att jag får chansen att komma till Örebro. Jag känner Joonas Rask bra sedan tidigare, han har bara sagt bra saker och nu ser jag verkligen framemot att komma till Örebro

Kontraktet med Robert Leino gäller i tre år.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN