BEKRÄFTAT: Oskarshamn värvar snipern från Hockeyallsvenskan

Oskarshamn värvar snipern Patrik Karlkvist från Modo i Hockeyallsvenskan. Kontraktet är skrivet på två säsonger.
– Jag ser fram emot att komma ner och bli tajt med staden och laget, säger Patrik Karlkvist.

Oskarshamn värvar snipern Patrik Karlkvist från Hockeyallsvenskan och Modo. På fem säsonger i klubben har det blivit 105 mål från forwardens klubba. Han återvände till Modo efter åtta matcher utan poäng i Sport i finska Liiga. Nu ska 28-åringen, har hunnit fylla 29 år när SHL sätter igång i höst, göra SHL-debut nästa säsong.

– Det blir en spännande utmaning. Jag vet inte så mycket om Oskarshamn utanför hockeyn och har väl inte järnkoll på klubbens historia, men nu finns det tid att sätta mig in i den. Jag har varit i Hockeyallsvenskan under lång tid och vet vad det innebär att spela mot laget. Det är en liten arena men det gör även att trycket blir så mycket större. Jag har förstått att hockeyintresset är stort i staden, säger Partik Karlkvist till Oskarshamns hemsida.

68 poäng

Förra säsongen levererade Karlkvist hela 68 poäng och var strakt bidragande till att Modo var en av favoriterna till att ta en SHL-plats när säsongen stängdes innan kvalet var färdigspelat. Nu känner han sig mogen för en högre liga än Hockeyallsvenskan.

– Jag känner mig redo att ta nästa steg. Jag vill tro att jag håller på den högsta nivån i Sverige och det ska bli spännande att få testa.

Oskarshamn slutade på elfte plats i SHL den gångna säsongen och undkom kval.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN