BEKRÄFTAT: Ingen återkomst för Andersén

Han lämnade Gävle för KHL, återvände och lämnade för AHL. Efter en ny säsong i Ryssland byter han klubb men det är ingen återkomst till Sverige som gäller.

De senaste säsongerna har Värmlänningen Niclas Andersén flyttat flitigt. Efter fem säsonger i Brynäs och ett SM-guld gjorde han klart för spel i Ryssland. Där blev det två år i KHL-laget Severstal innan han flyttade hem igen. En fin säsong som lagkapten gav backen ett kontrakt med Pittsburghs organisation där det blev en AHL-säsong. Sedan gjorde 29-åringen klart med ett nytt KHL-lag. Närmare bestämt Avotomobilist Jekaterinburg. Efter en säsong i Uralbergen kommer nästa klubbyte.

Ingen återkomst

Även om tanken på att han skulle återvända till SM-finalisten Brynäs kittlade så är det inte fallet. Istället blir nästa anhalt Schweiz. Det är EHC Kloten som presenterar sitt nyförvärv på sin hemsida. De får en spelare som den senaste säsongen stod för 13 poäng på 37 matcher. Den svenske landslagsmannen med massor av landskamper som både junior och senior har tidigare representerat Tre Kronor i ett VM.

Andersén inte ensam svensk

På CV:t har svensken över 300 SHL-matcher och 138 KHL-matcher. Dock är han inte ensam svensk i Kloten kommande säsong. I ledarstaben finns den tidigare juniortränaren i Brynäs, Niklas Gällstedt. Han kommer att inleda sin tredje säsong i den Schweiziska klubben.

I Kloten kommer backen Niclas Andersén att spela i tröja nummer nio.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

femton + 14 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN