BEKRÄFTAT: Enroth har gjort klart med ny klubb

Det har ryktats om svenskens återkomst till SHL i slutet av denna säsong. Idag kunde den forna klubben bekräfta att han lämnar laget efter att ha skrivit kontrakt med en ny klubb.

Landslagsmålvakten ryktades återvända till Sverige inför slutspurten på säsongen. Idag kunde hans tidigare klubb Dinamo Minsk bekräfta på sin hemsida att Enroth mycket riktigt lämnar klubben. Det blir dock ingen återkomst till Sverige än utan Enroth har istället gjort klart med en ny klubb i Schweiz.

Enroth har gjort klart med ny klubb

Jhonas Enroth har under säsongen spelat med vitryska Dinamo Minsk i KHL. I laget har han spelat 30 matcher och har en räddningsprocent på 89,1%. Idag kunde klubben bekräfta på sin hemsida att Enroth lämnar för en annan klubb i Europa. Dock blir det ingen återkomst för landslagsmålvakten i SHL än, utan säsongen fortsätter i Österrike tillsammans med Klagenfurt. I Dinamo Minsk stod Jhonas Enroth för flera rekord i klubben, bland annat flest spelade matcher av en och samma målvakt samt flest vinster bland målvakterna.

Anslöt till Örebro 

Vid denna tidpunkt förra året valde Enroth att ansluta till SHL-laget Örebro för att förstärka inför stundande play-in och slutspelsmatcher. Örebro lyckades aldrig avancera till slutspelsplatsen och Enroths tid i laget blev där med kort. Ett liknande drag förväntades ske även i år för Enroth, det ryktades om att spel i bottenlaget Leksand skulle vara aktuellt. Det blir dock inget SHL för landslagsmålvakten i år i och med dagens bekräftade övergång.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN