Foto: Bildbyrån

Han gjorde säsongen som gick sin första i HockeyAllsvenskan och sin första för BIK Karlskoga. Nu blir det fler när backen har förlängt sitt kontrakt.

Det är 25-årige Ricard Blidstrand som förlänger sitt kontrakt med BIK Karlskoga. Där med blir han lagets åttonde back under kontrakt vilket spikar backuppsättningen för kommande säsong.

– Jag ser väldigt mycket fram emot en fortsättning i BIK. Jag hade en lärorik säsong i fjol och nu vill jag bli ännu bättre. Skönt att vara på plats i Karlskoga igen och få träna hårt med den sköna grupp vi har. Det är inspirerande att se de lite äldre, till exempel “Daggen” som går i bräschen och blir bättre och bättre för varje år, säger Blidstrand till klubbens hemsida.

Landslagsmeriter och spel i Nordamerika

Blidstrand är från Stockholm och har representerat både AIK:s och Djurgårdens juniorlag. Utöver det har han även hunnit spela i  den Nordamerikanska juniorligan WHL samt i U16- och U18-landslaget. Innan han kom till Karlskoga hade han gjort 160 matcher i Division ett. Nu blir det alltså en fotsättning i Värmland med sikte på SHL.

– Blidstrand gjorde en stark säsong och är en riktig “sheriff” i vår försvarszon. Med honom i laget även nästa säsong borgar det för att det blir fortsatt svårt att göra mål på BIK Karlskoga. Vi tror dessutom att det finns uppsidor hos Ricard så det känns bra att få arbeta vidare med honom, säger klubbchef Torsten Yngveson.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer