SILLY SEASON: Backen lämnar efter tolv raka säsonger: ”Det är klubben i mitt hjärta”

Det blev tolv raka säsonger i Brynäsdressen för Simon Bertilsson. Nu lämnar backen klubben, meddelar klubben på sin webbplats.
– Brynäs är stort för mig. Det är klubben i mitt hjärta, säger backen till Brynäs hemsida.

Efter tolv säsonger, varav elva i SHL, i Brynäs står det klart att Simon Bertilsson lämnar Brynäs, skriver Gävleklubben på sin hemsida. Den 27-årige backen kom till Brynäs 2007 och har sedan dess bokförts för 437 matcher i Brynäsdressen. Säsongen 2011/2012 var Bertilsson med och vann SM-guld och säsongen 2016/2017 blev det ett SM-silver för backen.

– Gävle för mig är mitt hem. Det har det varit i tolv år och kommer förmodligen vara så framöver också. Man har fått många bra vänner för livet och de flesta som varit här har varit bra killar som man fortsätter hålla kontakten med. Många har blivit mina närmaste vänner, säger Bertillsson till Brynäs hemsida.

Brynäs sportdirektör Andreas Dackell menar att Bertilsson, som denna säsongen spelat 52 matcher i Brynäsdressen, har lämnat ett stort avtryck i klubben.

– Han har betytt oerhört mycket för Brynäs IF. Han har varit här i hela sin karriär i stort sett. Han har lämnat ett stort avtryck i Brynäs och i Gävle, säger Dackell till Brynäs hemsida.

Var Bertilsson ska spela nu är inte presenterat.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN