Backen lämnar Djurgården – klar för Växjö

Växjö värvar back. David Bernhardt lämnar Djurgården för spel i Smålandsklubben, meddelar Växjö på sin webbplats.

Växjö värvar David Bernhardt, skriver klubben på sin hemsida. Den 21-årige backen har under stora delar av sin karriär spelat i Djurgården och totalt har det blivit 94 SHL-matcher med klubben. Nu lämnar alltså backen klubben där han vunnit två JSM-guld för spel i Växjö.

– Det är blandade känslor just nu det är både tråkigt och samtidigt roligt med nya utmaningar. Det är sorgligt att lämna alla grabbarna. Jag har ändå gjort sju år här i Djurgården och just nu känner jag att jag vill pröva något nytt. Jag tycker att det här året som har varit nu, har inte jag kunnat visa fullt ut vem jag är och det är därför jag har gjort ett beslut att flytta till Växjö, säger Bernhardt till Djurgårdens hemsida.

”Spännande back”

Växjös sportchef, Henrik Evertsson, är nöjd med värvningen av backen som bokförts för 16 matcher i SHL med Djurgården denna säsongen.

– David är en mycket spännande back som vi tror kommer passa mycket bra in i vårt spelsätt. Som spelare är det en väldigt spelande och rörlig back som ansluter till laget. Vi har tittat på David under en längre tid och när det nu infann sig ett läge valde vi att slå till, säger Evertsson till Växjös hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN