Backen klar för femte allsvenska klubben på fem säsonger

0
1143
Foto: Bildbyrån

Han har hunnit med en del så här långt. Nu är Värmlänningen klar för nykomlingen som blir den femte klubben på fem säsonger för backen.

Han fostrades hemma i Karlstad och Färjestad där han stannade till 2013. Sedan dess har Värmlänningen fem klubbar. Fyra svenska och en norsk. Nu är backen Simon Fredriksson klar för sin femte klubb i HockeyAllsvenska klubb på lika många säsonger.

Fem klubbar på fem säsonger för backen

Simon Fredriksson gjorde 18 SHL-matcher för Färjestad säsongen 12/13 och har sedan dess representerat Karlskrona, Västerås, AIK, Björklöven och sist norska Spara Sarpsborg. Ny klubbadress blir den HockeyAllsvenska nykomlingen Troja/Ljungby.

– Vi har ju letat efter en spelare som vet hur det är att spela i Allsvenskan och med över 200 matcher där så känner vi att Simon har den erfarenheten. I stunder förra säsongen så kände vi att vi var lite tunna bakåt, framförallt vid de tillfällen då ”Trucken” (Daniel Karlsson) var borta på grund av skada, eller inte spelade till exempel vid utvisning. I Simon får vi en bra avlastning defensivt med både räckvidd och tyngd som jag tror kommer att passa in väl hos oss. Med sina 24 år så kommer Simon att fortsätta att ha många av sina bästa matcher framför sig och då förhoppningsvis i Troja, säger tränaren Pelle Svensson till klubbens hemsida.

Mer att vänta för nya allsvenska klubben

Ljungby-klubben är till hösten tillbaka i HockeyAllsvenskan. Detta efter att man slutat tvåa i vårens kvalserie till landets näst högsta serie. Lagbygget inför återkomsten är nästan klart men en pusselbit saknas. En forward saknas nämligen inför säsongen 17/18. Dock blev Fredriksson åttonde och siste man in bland backarna i laget.

– Därmed så är backsidan fylld i och med de 8 backar som nu finns kontrakterade. Vi har en forwardsplats kvar att sätta, vilket jag tror och hoppas kan lösa sig redan nu till helgen.

LÄS MER: Finsk VM-spelare återänder till Sverige 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 9 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.