Foto: Bildbyrån

Efter att ha spenderat tre säsonger i AHL med tre olika farmarlag så kan den tidigare Linköpingsbacken vara på väg hem till SHL.

Det är 24-årige Mattias Bäckman som kan vara på väg tillbaka till Sverige. I Sverige har han representerat Linköping och har hunnit med 184 SHL-matcher och 72 poäng. Efter att han lämnat Sverige för AHL 2014 har han även blivit utlånad till just Linköping. Nu kan han vara på väg hem permanent.N

Tre AHL-klubbar på tre säsonger

AHL-sejouren inleddes med Detroits farmarlag innan han i slutet av sin första hela säsong där skeppades vidare till Dallas organisation. Den senaste tiden har han hållit till i Washingtons farmarlag där det blivit fyra matcher på lån under våren. Totalt har det blivit 135 AHL-matcher och 48 poäng.

Det är den Dallas-baserade journalisten Sean Shapiro som på twitter skriver att han fått indikationer på att Bäckman kommer återvända till Sverige till kommande säsong.
“Jag har även fått indikationer på att “Stars” förväntar sig att Mattias Bäckman vänder hem till Sverige nästa säsong för spel i Sverige.”

Annonser

Kommentarer

Kommentarer