Backen förlänger kontraktet: ”kan utvecklas till en toppback”

0
356
Foto: Bildbyrån
Malte Setkov blir kvar i Malmö Redhawks minst två säsonger till. Det står klart sedan backen förlängt sitt kontrakt med Skåneklubben.

Sedan sommaren 2014 har Malte Setkov tillhört Malmö Redhawks organisation. Säsongen 2017/2018 gjorde den 19-årige backen sina första matcher SHL-match och sedan dess har han bokförts för 14 matcher i högstaligan. Nu står det klart att Setkov förlänger sitt kontrakt med Malmö över de två kommande säsongerna, skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Det känns riktigt bra att förlänga mitt kontrakt med ytterligare två säsonger. Jag är väldigt stolt över att tillhöra det här laget och för min fortsatta utveckling så passar det här mig perfekt. Jag vet att tränarna här kommer att hjälpa mig att bli en bättre spelare. Dessutom gillar jag att det är stor konkurrens om speltiden för oss backar, det är något som pushar mig lite extra varje dag, säger Malte Setkov i pressmeddelandet.

De två senaste säsongerna har Setkov, förutom spel i Malmö, noterats för 42 matcehr i HockeyAllsvenskan med Pantern. Malmös sportchef, Patrik Sylvegård, är säker på att Setkov kommer att bli en toppback i SHL.

– Vi tycker att Malte har tagit jättestora steg och är säkra på att han kan utvecklas till en toppback i den här ligan. Han har alla verktyg och visar gång på gång prov på sin stora skicklighet. Nu har han dessutom vuxit in i sin långa kropp på ett riktigt bra sätt och han är definitivt en spelare att hålla ett extra öga på under säsongen, säger Sylvegård i pressmeddelandet.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − sex =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.