Linköping
Foto: Bildbyrån

Den 28 april skrev Daniel Olsson Trkulja på för ett nytt år med AIK, nu kan Hockeybladet avslöja att han lämnar klubben för SHL.
– Han har skrivit på för Linköping, säger en källa med god insyn i affären till Hockeybladet.

Daniel Olsson Trkulja har varit AIK trogen förutom tre säsonger i Kallinge/Ronneby då han inte platsade i AIK. Sedan han kom tillbaka har han öst in poäng och spelat i lagets förstakedja med lagkaptenen Christian Sandberg och den i år till Färjestad flyktade Mikael Lindqvist. I april skrev han på för en ny säsong.

– Det är väldigt roligt att få representera AIK som är klubben i mitt hjärta. Det ska bli fantastiskt roligt, sa Olsson Trkulja då om kontraktet och fortsatte om målsättningen:

– Vi ska göra en bättre säsong än senast. Vi måste försöka vara jämnare genom hela säsongen – då kan det bli riktigt bra.

Olsson Trkulja var tänkt som en av stöttepelarna i AIK under nästa säsong. Han skulle fortsätta att leda laget tillsammans med Sandberg och nyförvärvet från Södertälje, Anton Holm.

Det har ryktats om Trkulja tidigare

Under våren har forwarden varit en ryktets man och i mars skrev Hockeybladet om att tre till fyra klubbar var ute efter 26-åringens signatur.

– Inget är skrivet än och han hoppas på spel i SHL. Det är tre fyra klubbar som är intresserade av honom, sa Martin Nilsson spelarens agent till Hockeybladet då och fortsatte:

– Det är ett naturligt steg för honom. Han kommer att vara en ekonomiskt bra värvning samtidigt som han fortfarande är utvecklingsbar. Han har inte nått toppen av sin förmåga än.

Klar för Linköping

Nu kan vi avslöja att Daniel Olsson Trkulja har gjort sin sista match i AIK för den här gången, han har skrivit på för Linkping och affären väntas bli officiell inom kort.

Hockeybladet ar sökt spelaren och agenten

Annonser

Kommentarer

Kommentarer