Återvänder till svensk hockey – klar för AIK

I början av 2017 lämnade John Henrion svensk hockey efter tre raka säsonger. Nu står det klart att forwarden återvänder till Sverige. Ett kontrakt med AIK är påskrivet.
– Jag är väldigt glad över att få chansen i AIK. Det är kul att åter få spela i Sverige och framförallt i en sådan klubb som AIK, säger Henrion till AIK:s hemsida.

I januari 2017 lämnade John Henrion Karlskrona för spel i Schweiz med EHC Visp. Nu är den 28-årige forwarden tillbaka i svensk ishockey. Henrion har skrivit på för spel i HockeyAllsvenskan med AIK den kommande säsongen, meddelar klubben på sin webbplats.

– Det är en målskytt vi får in som har ett bra skott och är användbar i powerplay men även i spel fem mot fem, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi till klubbens hemsida.

John Henrion kommer senast från två raka säsonger i tyska högstaligan där han representerat Düsseldorfer EG. Under den senaste säsongen noterades forwarden för 24 poäng på 50 matcher. Henrion berättar att han vill vara en ledande spelare som bidrar till lagets framgångar.

– Jag använder mitt skott och offensiva instinkter till att skapa målchanser både för mig själv och andra. Jag vill gärna vara en ledande spelare och bidra till lagets framgångar i år, säger Henrion till AIK:s hemsida.

I Sverige har John Henrion representerat Asplöven och Karlskrona och totalt har forwarden bokförts för 75 SHL-matcher och 52 matcher i HockeyAllsvenskan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN