Återvänder till moderklubben: ”ska överraska många”

0
564
Foto: Bildbyrån
Simon Ericsson spelade under den senaste säsongen i Pantern. Nu står det klart att han återvänder till sin moderklubb Tyringe.
– Jag trivs bra i min moderklubb. Både som spelare och privat. Men en stor anledning till att jag valde Tyringe är för de vill ta nästa steg. Vi ska överraska många denna säsong, säger backen till Tyringes webbplats.

Den senaste säsongen blev den första för Simon Ericsson att endast spela A-lagshockey när det blev 20 matcher i Pantern för 21-åringen. Nu återvänder backen till sin moderklubb Tyringe, skriver klubben på sin hemsida.

Till säsongen 2017/2018 anslöt Ericsson till Malmö Redhawks J20-lag där han fick lagkaptensrollen. Samma säsong blev det tre SHL-matcher med Redhawks och nio matcher i HockeyAllsvenskan med Pantern.

– Mina år i Malmö och Pantern har varit väldigt lärorika. Jag har varit i en professionell och ny miljö där jag kunnat ta nästa steg både som person och hockeyspelare, säger Ericsson till Tyringes hemsida.

Tyringes huvudtränare Joakim Andersson beskriver Simon Ericsson som en spelare med fin skridskoåkning.

– Simon är en proffsig och nyfiken spelare som tagit ytterligare steg i sin utveckling under tiden i Malmö Redhawks och IK Pantern. Simon är en offensiv back med fin skridskoåkning. Han kommer att passa väl in i laget, säger Andersson till Tyringes hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 16 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.