ANALYS: Dessa svenska talanger draftas i förstarundan

0
485
Foto: Bildbyrån

23-24 juni är datumen för NHL-draften. Som vanligt kan vi räkna med att flera svenskar väljs. Här är en analys om vilka som potentiellt väljs i förstarundan.

Elias Pettersson, Växjö Lakers, forward, född: 1998-11-12.

Gjorde 41 poäng på 43 matcher i HockeyAllsvenskan för Timrå i vintras. Nu är det Växjö och SHL som gäller för honom. Spelskicklig anfallare, som har näsa för målet och är lojal i defensiven. Tippar på att han väljs bland de 10 första spelarna.

Timothy Liljegren (bilden), Rögle BK, back, född: 1999-04-30.

Den största offensiva backtalangen svensk hockey har fått fram sedan Erik Karlsson. Trots problem med körtelfeber, visade Liljegren prov på sina härliga offensiva egenskaper under säsongen. Kylig med pucken och vågar göra dragningar som många inte ens trodde var möjligt. Tror att han går topp 15 i draften.

Lias Andersson, Frölunda HC, forward, född: 1998-10-13.

Vann SM-guld med HV, men ska spela i Frölunda nästa säsong. Andersson är en målskytt som är mycket vass i sin skridskoåkning. Ju längre säsongen led, desto mer såg han ut att vara en seniorspelare. Han bör draftas i slutet av förstarundan.

Erik Brännström, HV71, back, född: 1999-09-02.

Den så skridskorskicklige backen var en fröjd att se under säsongen. Rör sig riktigt smidigt på offensiv blå och är alltid ett hot i powerplay. Dessutom är han också användbar i boxplay. En skicklig tvåvägsback helt enkelt. Tror att han väljs i slutet av förstarundan.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + nitton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.