AIK: Två oprövade kort mellan stolparna

AIK har värvat målvakter, det blir två oprövade kort mellan stolparna nästa säsong. Båda kommer från Hockeyettan och kontrakten är skrivna över nästa säsong.

Det blir två oprövade kort mellan stolparna i AIK under den kommande säsongen. Klubben har hämtat sina målvakter från Hockeyettanklubbarna Väsby och Boden.

Från Väsby kommer 21-årige Edvin Olofsson, som under förra säsongen fick testa på en match i AIK och Hockeyallsvenskan.

– Edvin Olofsson, som var med oss föregående säsong i både träning och en match, visade under säsongen att han är redo för Hockeyallsvenskan. Han besitter ett bra spelsinne och även han en bra attityd till träning och gillar att tävla, säger Anders Gozzi, sportchef i AIK till klubbens hemsida.

I Boden hittade Gozzi 24-årige Claes Endre. Han har gått en krokig väg från Stockholm och Brinken via Nacka, Tumba, Segeltorp och Boden. Till nästa säsong är han tillbaka till Stockholmshockeyn och AIK. Nu blir det debut i Hockeyallsvenskan.

– Claes Endre har gått den långa vägen genom Division 1 och för varje år tagit ett kliv genom otroligt bra attityd till både träning och match. Han älskar att tävla och har en stor vinnarskalle, säger Gozzi.

En match i AIK

Lidköpingfostrade Edvin Olofsson lånades in till AIK från Väsby redan under förra säsongen. Han fick chansen att stå i det svåra bortaderbyt mot Södertälje och rädda bland annat en straff i den matchen.

– Det känns fantastiskt kul. Jag fick möjligheten att tillbringa tid i AIK förra året och det kändes riktigt bra då och det kommer bli kul att komma tillbaka och köra på riktigt, säger han till AIK:s hemsida.

Endre ser fram mot konkurrensen med Olofsson och att få chansen i Hockeyallsvenskan.

– Jag försöker alltid göra mitt bästa för att hjälpa laget att vinna. Att även få jobba med Christopher Heino-Lindberg, som jag känner sedan tidigare, är något jag ser fram emot samt att få tävla med Edvin, säger han.

Samtidigt meddelar klubben att den tredje målvakten Jesper Vikman, kommer att få starta säsongen i juniorlaget.

Här följer du AIK:s lagbygge inför säsongen 2020/2021.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN