AIK tappar stjärnduon till SHL

AIK misslyckades att gå upp till SHL när man förlorade play off mot Karlskoga. Nu tappar AIK stjärnduon som väljer att gå vidare till SHL.

Tillsammans med lagkaptenen Christian Sandberg bildade Michael Lindqvist och Daniel Olsson-Trkulja en av HockeyAllsvenskan mest fruktade kedjor. Nu är två tredjedelar av AIK:s förstakedja förlorade från AIK:s omklädningsrum på Hovet. Hockeybladet kan också säga att ingen av dem stannar på Hovet.

– Det blir inte Djurgården, säger Michael Lindqvists agent till Hockeybladet.

– Han är gnagare i hjärtat och det skulle kännas fel att spela i Djurgården, säger Daniel Olsson-Trkuljas agent Martin Nilsson till Hockeybladet.

Michael Lindqvist

22-åringe Lindqvist vann AIK:s poängliga, han gjorde flest mål och flest assist, med 22 mål och 26 målgivande passningar. Nu går han vidare i karriären och lämnar AIK och Hovet bakom sig.

– Han är uppvaktad av flera klubbar och jag tror att han kommer att ta beslut inom en vecka, säger Persson.

Det är dags för Lindqvist att ta ytterligare ett steg i karriären och nu är det spel i SHL som står för dörren. Vilka klubbar som är intresserade av snipern vill inte agenten gå in på, men att det är SHL som är målet är helt klart. Det finns en liten chans att Lindqvist stannar i AIK, men den är minimal.

– Det är SHL som gäller, men blir det inte HockeyAllsvenskan så är det AIK som gäller.

Daniel Olsson-Trkulja

26-åringen med AIK som moderklubb kommer att även han lämna för SHL, det är flera klubbar med i budgivningen kring succéspelaren Bland annat Örebro, som Expressen skrev om igår. Det råder något av huggsexa om AIK-sonen.

– Inget är skrivet än och han hoppas på spel i SHL. Det är tre fyra klubbar som är intresserade av honom, säger Nilsson.

Det är ett bra läge för Olsson-Trkulja att lämna AIK nu, han har haft tre bra säsongen i Solnaklubben och har en bra ålder för att ta steget upp i SHL.

– Det är ett naturligt steg för honom. Han kommer att vara en ekonomiskt bra värvning samtidigt som han fortfarande är utvecklingsbar. Han har inte nått toppen av sin förmåga än.

Även i Olsson-Trkuljas fall är AIK fortfarande med i racet, även om det är SHL som hägrar för honom.

89 poäng från stjärnduon

Tillsammans gjorde stjärnduon 89 poäng för sitt AIK och tillsammans med kapten Sandberg gjorde AIK:s förstakedja 125 poäng under säsongen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN