AIK-SILLY: Tung forwardsförstärkning till Gnaget

AIK har gjort klart med en tung forwardsförstärkning från Kanada som var poängkung i den norska ligan den gångna säsongen. 24 mål och 38 assist på 45 matcher senast ska få klubben att ta steget upp till SHL.
– Jag har bara hört gott om AIK, att det är en stor klubb som ska kriga om att gå upp till SHL kommande säsong, säger Garry Nunn i ett pressmeddelande.

Det är en riktigt tung forwardsförstärkning som AIK gjort klart med när man signade ett ettårskontrakt med den kanadensiska poängmaskinen Garry Nunn, som närmast kommer från norska Frisk Asker. I ungdomsåren öste Nunn in poäng i olika juniorligor i Kanada och USA. De två säsonger han spelade i AHL gick det inte lika bra, men när han kom till Norge lossnade poängproduktionen på nytt. 62 poäng på 45 matcher mäktade han med, något som väckte AIK:s intresse.

– Jag älskar att göra mål och mitt skott är en av mina största tillgångar, säger han om sig själv i ett pressmeddelande.

Hoppas på SHL

Nunn har redan siktet inställt på SHL och han hoppas att ta sig dit med AIK redan under nästa säsong.

– Jag har bara hört gott om AIK, att det är en stor klubb men en bra tradition och att de siktar på att vara ett topplag och kriga om att gå upp till SHL kommande säsong, säger han och fortsätter med en hälsning till AIK:s supportrar:

– Jag skulle inte kunna vara mer glad än vad jag är att få representera AIK säsongen 2018/19. Förhoppningsvis kommer vi – tillsammans – att ta oss tillbaka till SHL – där AIK Hockey hör hemma.

Nya tränaren har koll

En som har koll på Garry Nunn är AIK:s nye assisterande tränare Jeff Jakobs, bror till Jens Jakobs som lämnar AIK efter den här säsongen. Jeff Jakobs var tränare i Storhamar i den norska ligan under den gångna säsongen, där fick han upp ögonen för kanadensaren.

– Garry är en rapp, avig, spelskicklig och duktig skridskoåkare. Det som främst sticker ut är snabbheten. Att inte behöva vara rädd för hans omställningar kommer vara skönt. Nu gäller det för oss istället att få ut det bästa av Garry – och de andra spelarena i laget under säsongen, säger Jakobs.

Mer om AIK:s tränarförvärv här>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN