AIK-SILLY: Tre spelare på tryout – ska kriga till sig plats

0
869
AIK tvingar bort nästan ett helt lag
Foto: Bildbyrån
Hockeyallsvenska AIK tar in tre spelare på tryout, de ska kriga till sig en plats i den svartgula tröjan till hösten.

Det är två spelare från Hockeyettan och en från Hockeyallsvenskan som ska försöka ta en plats i AIK. Kontrakten är skrivna fram till och med 31 augusti.

Från Hockeyettan och Boden hämtas backen Alfons Malmström. Han är draftad av Detriot Red Wings och ses av sportchef Anders Gozzi som en kraftfull back.

– Det är en bra tvåvägsback som är kraftfull i sitt spel och har spelat mycket i Boden. Han har kommit tillbaka från skador och är en stor talang. Vi tror han har stora möjligheter att utvecklas i AIK, säger Anders Gozzi till klubbens hemsida.

Från degraderade Almtuna

Från Almtuna som åkte ur Hockeyallsvenskan försöker centern Sebastian Frantz ta en plats i Solnaklubben. Han hämtades NAHL till Almtuna under den gångna säsongen. Frantz har tidigare spelat åtta matcher i Hockeyallsvenskan med Södertälje.

– Sebastian har tidigare spelat i Hockeyallsvenskan och var under fjolåret i USA där han skaffade sig erfarenhet. Han har mycket spel i sig och ett bra spelsinne med stor utvecklingsmöjlighet, säger Gozzi.

Från Småland

Den tredje och sista tryoutspelaren som presenterades av AIK idag kommer från Hockeyettan och Nybro. Fabian Ilestedt, kusin till NHL-stjärnan Oliver Ekman Larsson, kommer till AIK efter att ha fått förra säsongen spolierad av skador.

– Fabian opererade höften förra säsongen men är nu fräsch och redo. I Fabian ser vi en stark skridskoåkare och kan göra det oväntade på isen. Det är en som bryter mönster i spelet, säger Gozzi.

Läs mer om AIK:s silly season>>>

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tre + fjorton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.