AIK-SILLY: Forward återvänder efter fem säsonger

0
2001
Foto: Bildbyrån
Han lämnade AIK för fem säsonger sedan. Den nu 24-årige forwarden återvänder till moderklubben. Kontraktet är skrivet på ett år.

Forwarden Henrik Rommel återvänder till AIK efter fem säsonger i andra klubbar. Han har nu hunnit bli 24 år och är glad att vara tillbaka i moderklubben.

– Jag blev väldigt glad när Anders Gozzi hörde av sig. Det hela gick fort, vilket det oftast gör när det känns rätt. Jag får både komma hem till Stockholm och spela i ett lag jag följt sedan barnsben, säger Henrik Rommel i ett pressmeddelande.

Förra säsongen spelade Rommel i Vita Hästen som tvingades kvala för att vara kvar i Hockeyallsvenskan.

– Det har varit påfrestande att leva i den här bubblan med negativt kval samtidigt som alla andra går på semester. Det var nervöst i laget men det var skönt att jag fick avsluta min tid i Hästen med att hålla laget kvar, säger Rommel.

Moderklubben

Rommel har spelat i AIK:s led fram till och med senioråldern och nu har sportchefen Anders Gozzi värvat hem honom till Solnaklubben igen.

– Det är alltid extra roligt när vi kan knyta till oss en AIK:are till truppen. Förutom att han har ett hjärta för klubben har han även egenskaper på isen som kommer hjälpa oss kommande säsong. Henrik är framför allt en teknisk spelare som är bra med pucken, något som kan hjälpa oss i powerplay, säger Gozzi i pressmeddelandet.

24-åringen känner sig redan som hemma nu när han är tillbaka i klubben.

– Så känns det. Jag har spelat i AIK hela min pojk- och juniortid. Det känns som hemma för mig.

Powerplayspecialist

Henrik Rommel är något av en powerplayspecialist, i Vita Hästens special team kom de flesta av hans 33 poäng under den gångna säsongen.

– Det enkla svaret är självförtroende. Får man det av sin tränare rullar det oftast på, säger Rommel och fortsätter:

– Att så pass många poäng kom till just i powerplay visar att jag har utvecklingsmöjligheter. Det finns helt klart mer att ta i spelet fem mot fem.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

elva + fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.