AIK: Kaptenen lämnar – här är nya klubben

0
807
AIK: Kaptenen lämnar – här är nya klubben
Foto: Bildbyrån
Kaptenen lämnar AIK efter 17 säsonger, efter det att klubben misslyckats med att gå upp i SHL. Här är hans nya klubb.

Efter 17 säsonger står det klart att kaptenen lämnar AIK. Christian Sandberg har tillbringat en istor del av sin karriär i AIK varav de fyra senaste som kapten för Solnalaget. Under gårdagen kom beskedet att Sandberg gjort klart med HV71, vilket kom som en chock för vissa.

– En fantastisk bra karaktär med riktigt bra ledaregenskaper. En kille som sätter laget främst alla dagar i veckan, säger HV:s sportchef Johan Hult till lagets hemsida

HV71 är slutspurten i sitt lagbygge inför säsongen. Efter de sena förlusterna av Markus Ljungh och Mattias Tedenby har man varit aktiva på marknaden den senaste tiden.

Bröderna återförenas

I HV71 kommer Christian även återförenas med sin yngre bror Filip Sandberg, som återvände till Jönköping under förra säsongen efter en kort sejour i Nordamerika. Märkligt nog har bröderna aldrig spelat tillsammans, en av faktorerna att nyförvärvet ser fram mot tiden i HV:

– Det känns fantastiskt kul och spännande. Jag har spelat i AIK hela mitt liv och detta blir något nytt för mig. Extra roligt såklart att få spela med brorsan. Jag och Filip har aldrig lirat ihop innan.

Förra säsongen i Hockeyallsvenskan noterades Sandberg för 29 poäng på 49 matcher och bidrog med mycket i AIKs lyckade säsong. Kontraktet mellan HV71 och Sandberg sträcker sig över ett år.

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.