Foto: Bildbyrån

De två senaste säsongerna har han varit skyttekung i Djurgården med 38 mål. Nu verkar han vara förlorad för klubben på grund av ekonomi. Han kan stanna i Sverige.
– Han vill gärna stanna, säger Marcus Isaksson till Hockeybladet.

De två senaste säsongerna är det Matt Anderson som varit skyttekung i Djurgården och på 133 matcher i SHL och slutspel blev det 38 mål från amerikanens klubba. Tidigare har Djugrårdens sportchef, Joakim Eriksson, bekräftat att klubben kommer få svårt att matcha den lönenivå som Anderson kommer att ligga på. Något som bekräftas av Andersons agent.

– Djurgården kom med ett bud, men det ligger alldeles för långt från våra önskemål, säger Marcus Isaksson, Matt Andersons agent till Hockeybladet.

Trivs i Sverige

Anderson har varit i Djurgården under två säsonger på så kallat expertkontrakt, något han kan få under en säsong till. Enligt agenten är spel i SHL 34-åringens förstaval.

– Han trivs i Sverige och han vill gärna stanna här. Han gillar landet och tycker att ligan har en mycket hög kvalité. Han har ett år då han betalar så kallad expertskatt.

Agenten berättar också att Matt Anderson har trivts mycket bra i Djurgården under de två säsongerna han spelat för Stockholmsklubben. Anderson tycker att publiken har varit underbar och han tror också att han skulle vilja fortsätta i Djurgården om det skulle lösa sig ekonomiskt.

– Djurgården vill inte lägga en så stor del av spelarbudgeten på en spelare och det kan jag första. Det förstår Matt också, så det är inga hard feelings överhuvudtaget.

Om Djurgården får till det ekonomiskt skulle det vara aktuellt med en fortsättning?
– Det tror jag, jag har inte pratat med Matt om just den situationen skull dyka upp.

Har jag förstått dig rätt att är det spel i Sverige som gäller i första hand för Matt?
– Ja, det är det. Det finns ett par intressanta lag i SHL. Även Schweiz är intressant, men i första hand är det SHL som gäller.

I vilken klubb tror du Matt Anderson spelar i nästa säsong? Hittar Djurgården finansiering i tid, eller är det kört? Kommentera gärna.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer